Javanova


Pas mau nonton Predators di BSD XXI beberapa hari yang lalu, aku ke Disc Tarra untuk melihat CD musik. Tadinya sempat lihat Crazy Heart, aku pikir ada soundtracknya. Sayang, ternyata itu cuma filmnya. Belum ada soundtracknya. Akhirnya lihat CD lain, covernya keren, judulnya Javanova. Javanova adalah kompilasi lagu-lagu Jawa tradisional yang diaransemen dengan nuansa musik Bosanova. Pas di tes wah keren banget. Apalagi direkam dengan audiophile, yang bitnya 2x lipat dari CD biasa sehingga lebih jernih kualitasnya.
Sampai rumah aku transfer dari CD ke iTouchku dan langsung aku pasang di dock Altec Lansing, langsung membuatku bernyanyi riang!

Lagu-lagunya:
Gethuk, Walang Kekek, Jangkrik Genggong, Rek-ayo Rek, Rujak Uleg, Dondong opo Salak, Ande-ande lumut dan beberapa lagu lain dengan total 12 buah lagu.

Gethuk
oleh: Manthous

Sore-sore padang wulan
Ayo konco podo dolanan
Rene-rene bebarengan
Rame-rame e..do gegojegan

Kae-kae rembulane
Yen disawang kok ngawe-awe
Koyo-koyo ngelingake
Konco kabeh ojo turu sore-sore

Gethuk, asale soko telo
Moto ngantuk, iku tambane opo?
Getuk asale soko telo
Yen ra petuk atine rodo gelo

Jo ngono mas
ojo-ojo ngono
kadung janji mas
aku mengko gelo

WALANG KEKEK

Walang kekek, menclok nang tenggok
Mabur maneh, menclok nang pari
Ojo ngenyek yo mas, karo wong wedho
Yen ditinggal lungo, setengah mati

E… ya ye…, ya ye.. ya
E ya.. yae yai, e yaiyo yaiyo

Manuk sriti kecemplung banyu
Bengi ngimpi awan ketemu

Walang abang menclok neng koro
Walang biru.. walange putih
Bujang maneh yo mas, ora ngluyuro
Sing wis duwe putu, ra tau mulih

E… ya ye…, ya ye.. ya
E ya.. yae yai, e yaiyo yaiyo

Biso nggambang yo mas, ora biso nyuling
Biso nyawang, ora biso nyanding

Walang ireng, mabur brenggenggeng
Walang ireng, dowo suthange
Yen podo seneng yo mas, ojo mung mandeng
Golek ono ngendi omahe

E… ya ye…, ya ye.. ya
E ya.. yae yai, e yaiyo yaiyo

Ande-Ande Lumut

Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut
Temuruna ana putri kang unggah-unggahi
Putrine, ngger, sing ayu rupane

Klenthing Abang iku kang dadi asmane
Adhuh, Ibu, kula dereng purun
Amargi kula dereng wantun
Nadyan ayu sisane si Yuyu Kang-kang

Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut
Temuruna ana putri kang unggah-unggahi
Putrine, ngger, sing ayu rupane

Klenting Ijo iku kang dadi asmane
Adhuh, Ibu, kula dereng purun
Amargi kula dereng wantun
Nadyan ayu sisane si Yuyu Kang-kang

Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut
Temuruna ana putri kang unggah-unggahi
Putrine, ngger, sing ayu rupane

Klenthing Kuning iku kang dadi asmane
Adhuh, Ibu, kula inggih purun
Kang putra inggih badhe mudhun
Nadyan ala putri wau jodo kula..

Rujak Uleg

Rujak uleg… rujaké wong atiné judeg
Delag-deleg sirah mumet pikiran sumpek

Ngalam donyo warno-warno kahanané, jaréné
Naksir prawan éntuk rondo, gelo atiné
Joko bagus dheleg-dheleg mikir nasibé, é ya é
Saking jéngkélé ditinggal lungo ‘ro babuné

Kopi susu ilang kopiné kari gelasé
Awake kuru pacaré mlayu enték duwité

Ngalam donyo warno-warno kahanané, jaréné
Ra digagas papan omah kari pageré
Bojo bagus, anak bojo ra dipikir butuhé
Yen ra mawas malah bubrah rumah tanggané

Jangkrik Genggong

Kendal kaline wungu
ajar kenal karo aku
lelene mati digepuk
gepuk nganggo walesane

suwe ora pethuk
ati sida remuk
kepethuk mung suwarane
e… ya… e… ya… e…
e… ya… e… ya… e… ya… e… ya… e…

Jangkrik genggong, jangkrik genggong
luwih becik omong kosong
Semarang kaline banjir
ja sumelang ra dipikir

Jangkrik upa saba ning tangga
malumpat ning tengah jogan
wis watake priya, jare ngaku setya
tekan ndalan selewengan
e… ya… e… ya… e…
e… ya… e… ya… e… ya… e… ya… e…

Jangkrik genggong, jangkrik genggong
wani nglirik sepi uwong
yen ngetan bali ngulon
tiwas edan rak kelakon
Yen ngrujak, ngrujaka nanas, aja ditambahi kuweni
kene tiwas nggagas, awak adhem panas, jebul ana sing
nduweni

e… ya… e… ya… e…
e… ya… e… ya… e… ya… e… ya… e…

Jangkrik genggong, jangkrik genggong
sampun cekap mangsa borong

Iklan

Posted on Juli 14, 2010, in Ulasan. Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: